De weg
niet vindend
steeds weer verdwaalt

Labyrint - doolhof

De woorden labyrint en doolhof worden regelmatig door elkaar heen gebruikt, terwijl er een groot verschil is tussen een labyrint en een doolhof.
Bij een labyrint is er altijd maar één ingang met maar één weg naar het middelpunt. Wanneer je het pad volgt kom je altijd bij het midden uit. Onderweg hoef je geen keuzes te maken hoe je wilt lopen.

 

 

De gedachte bij een labyrint is, dat je al denkend en mijmerend de weg naar het midden loopt en dat je daardoor dichter bij jezelf, bij je eigen hart uitkomt.
Bij een doolhof ga je door een ingang naar binnen, maar welke weg je moet nemen om bij de uitgang te komen weet je niet. In een doolhof kom je splitsingen tegen, waar je een keuze moet maken welke kant je op gaat. Het kan zijn dat je keuze leidt naar een obstakel waar je moeilijk langs kunt of zelfs dat je keuze leidt tot niet verder kunnen gaan omdat de weg dood loopt. Je zult dan terug op je pad moeten om een andere keuze te maken, wil je de weg uit het doolhof kunnen vinden.

Visie

Iedereen is bezig met zijn of haar levensreis. Het is mooi als je jezelf tijdens je levensreis steeds beter leert kennen en begrijpen. Wie ben je? Hoe heeft de Heere onze Schepper je gemaakt?

Je levensreis kan kalm en rustig zijn, alsof je in een labyrint loopt. Bij je geboorte ben je het labyrint binnen gegaan. Door je leven heen bewandel je het pad, zonder dat je kunt verdwalen. Er is maar één pad! Door het pad te bewandelen kom je steeds dichter bij je eigen, waardevolle ik.

 

Het kan gebeuren, dat de levensreis op een dag veranderd. Je loopt rondjes, maar je komt niet dichter bij je eigen ik. Het lijkt zelfs of je juist verder bij je ik vandaan gaat. Het is niet langer een labyrint waarin je jezelf begeeft, maar een doolhof met meerdere wegen en obstakels waaruit geen uitweg lijkt te zijn.

In mijn praktijk Laberinto wil ik een periode met je meelopen, om je te helpen ontdekken wat de obstakels zijn en waar ze vandaan komen. Daarna kunnen we met die kennis samen proberen te ontdekken hoe je jouw obstakels op kunt ruimen, zodat je doolhof weer veranderd in een labyrint op weg naar je waardevolle ik.

Het meelopen doe ik vanuit een christelijke levensvisie, waarbij de Bijbel mijn kompas is.“Uw woord is een lamp voor mijn voet, en een licht voor mijn pad.”

Psalm 119:105 SV